Sandra: “Ben jij ook zo gek op portobello? Ik vulde deze reuze champignon met courgetti en vegan roomkaas. Dit pakketje doet het ook goed op feestdagen. Je kiest dan 100% plantaardig, low budget en het kost vrijwel geen stress om het klaar te maken.”
Ook van Sandra: gluten- en lactosevrij biobudgetrecept van gevulde portobello
- Recept gaat verder onder de foto
Gevulde Portobello in bladerdeeg
- Vegan
- 4 personen
- Ca € 2,55 p.p.
Dit heb je nodig
- Biologische Bladerdeeg Vers
- 4 biologische portobello’s, steeltje verwijderd
- Olijfolie
- Ca 150 – 200 gr courgetti
- 100 gr bio vegan roomkaas op basis van amandelen
- 1 tn knoflook, geraspt
- Verse rozemarijn/basilicum blaadjes
- Grof zeezout
- Peper
Oven 200 graden
Zo maak je het
- Snijd 4 vierkantjes uit het bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met wat olijfolie.
- Leg op elk bladerdeegplakje een portobello en bestrijk ook deze met wat olijfolie.
- Roer de roomkaas los en breng op smaak met de knoflook, zout en peper.
- Snijd de helft van de verse kruiden fijn en meng deze samen met de courghetti door de roomkaas.
- Vul de paddenstoelen met het roomkaasmengsel en vouw het bladderdeeg om de portobello heen, de bovenkant blijft vrij.
- Druppel wat olijfolie over de taartjes en bak ze in ca 20 minuten gaar en krokant.
- Verdeel de portobello’s over de borden en serveer er een groene salade met de rest van de verse kruiden bij.
Tip: Vul de portobello met fijngesneden lente-ui, pesto en spinazie, vervang de roomkaas door een vegan mozzarella.
Check nog meer recepten van gevulde groenten
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met haar gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie