Glutenvrije boekweit is een gezonde keuze. Met jouw keuze voor Nederlandse biologische boekweit houd je bovendien het landschap mooi, steun je de bioboer én de biodiversiteit. Boekweit staat in de Schijf van Vijf. Zeker nu het weer kouder wordt, zorgt een kommetje boekweitpap in de ochtend dat je heerlijk eet én lekker lang verzadigd blijft. Een super ontbijt dus, voor jong én oud!
Ook interessant: Nederlandse boekweit is een gezonde, smaakvolle traditie op je bord
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
De gezondheidsvoordelen van boekweit
Boekweit is geen graan en is daarom glutenvrij en het bevat geen fytinezuur. Boekweit groeit aan een kruidachtige plant. De driehoekige vruchtjes hebben een roodbruine dop, die eraf gehaald wordt (gepeld). Kasha is geroosterde boekweit met schil. Het geeft een lekker knappertje in je salade of muesli. Boekweit bevat alle essentiële aminozuren, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium en kalium.
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 60 gram biologische boekweitvlokken uit Nederland
- 400 ml (plantaardige) melk
- optioneel: noten, zaden, fruit of kruiden naar keuze (seizoensgericht)
Zo simpel is het maken van een verwarmende boekweitpap in de morgen
Kook de melk. Voeg de boekweitvlokken toe en kook al roerend in 3 minuten gaar. Verdeel de pap over 2 kommen en serveer met de (seizoens-) kruiden, noten, zaden en fruit.
Lekker in de herfst: kaneel, steranijs en gemberpoeder, met wat walnoten en stukjes peer!
Geef een reactie