Verantwoord snoepen. Het kan, als je het zelf maakt tenminste. Want van de supermarkt moet je het niet hebben, zoals in een uitzending van Kassa bleek afgelopen vrijdag. We eten veel te veel suiker, omdat dit verborgen zit in heel veel producten. Met het boek Natuurlijk Lekker Bakken, zet je zelf pure, verse, biologische en natuurlijke lekkernijen op tafel.
In het boek staan natuurlijke varianten op klassiekers als marsepeingebakjes, slagroomtaart, stroopwafels, brownies maar ook hartige lekkernijen als pizza’s. Dankzij de duidelijke uitleg en de 400 toegankelijke recepten kun je direct aan de slag.
Taart
Denk je aan feest, dan denk je aan taart. Maar meestal zitten die bomvol suiker, als je ze in de winkel koopt. In dit boek staan taarten die onzettend lekker zijn en geen rare hulpstoffen bevatten om ze er perfect uit te laten zien. En dat hoeft ook niet, want ze zien er evengoed uittrekkelijk uit en je kunt ze dus met trots serveren.
Recept Fruitcaketaart Een lekkere snel-klaar caketaart
Oven 175C
- 100 g melenmix
- 100 g amandelmeel
- 50 g gierst
- 50 g amarant
- 2 bananen in stukjes
- 2 eieren
- 1 eetl steviapoeder
- 5 eetl kokosolie
- 1 eetl kaneel
- ½ eetl vanille
- 1 theel baking soda
- Appelazijn
- 1 kopje geweekte rozijnen
Topping
- Diverse soorten (diepvries)fruit
- steviapoeder
Bereiding
Klop de kokosolie, suiker, kaneel, vanille en de banaan romig.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze erdoor.
Voeg het meel, de gierst en de amarant toe en klop dit erdoor.
Voeg de rozijnen toe en klop ze erdoor.
Voeg de baking soda toe en schenk hierop wat azijn. Roer het er direct door en stort het beslag in de vorm.
Beleg het in rijtjes steeds met een anders soort fruit.
Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40min.
Bestrooi met het steviapoeder.
Auteur Monique van der Vloed is een voedingsdeskundige met een passie voor gezond eten. In dit bakboek gaat ze terug naar de basis: puur en gezond genieten van baksels met alleen natuurlijke ingrediënten. Er staan zowel hartige als zoete taarten in, koekjes en ander heerlijks, zoals het bedoeld is. Ook vind je de natuurlijke recepten van klassiekers als marsepeingebakjes, slagroomtaart, stroopwafels, soesjes, brownies en pizza.
Liever iets nieuws proberen? Ook tal van bijzondere recepten, zoals cornettoijsjeskoekjes, Keltisch zeezoutmuffins, stoofpeertjescupcakes en bonenbrood staan in het boek. Of tips hoe je natuurlijke kleurstoffen, banketbakkersroom en glazuur maakt. Kortom, dankzij de duidelijke uitleg van de auteur en de 400 recepten kan ook jij aan de slag met gezonde lekkernijen. In de recepten is gebruik gemaakt van natuurlijke, biologische, pure en verse ingrediënten. Ze zijn vrij van gluten, suiker, lactose en kunstmatige ingrediënten.
Wil je het boek Natuurlijk Lekker Bakken hebben? Hier koop je ‘m!
Bron: Natuurlijk Lekker Bakken, Van Duuren Media.
Geef een reactie