“Deze vegan tomatensoep heb ik gemaakt met verse pomodori tomaten. De Italiaanse kruiden geven mijn soep een mediterraan tintje mee. Uiteraard zoals je van mij gewend bent: gluten- en lactosevrij en natuurlijk lekker biobudget.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar roomcourgetti met paddenstoelen
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget vegan tomatensoep
- Gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- € 0,97 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 el kokosolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 tn knoflook, geperst
- 6 tros- of pomedori tomaten, in grove stukken gesneden
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 100 gram tomatenpuree
- 1 lt groenten bouillon
- 1 el balsamico azijn
- zeezout en grove peper
- vers lente-uitje, in reepjes gesneden
- 2 tl gedroogde oregano
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook in de koekenpan. Voeg daarna de tomaten erbij en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg de Italiaanse kruiden en tomatenpuree toe en roer alles goed door.
- Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat ca 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep samen met de balsamico azijn en breng op smaak met wat zeezout en grove peper.
- Serveer met reepjes lente-ui en gedroogde oregano on top.
Tip: Teveel soep? Je kunt ‘m prima invriezen. Zo kun je altijd een vers soepje opwarmen als 4-uurtje.
Weetje
De tomaat kun je jaarrond kopen. Hiermee krijg je vitamine B en C binnen én lycopeen. Dit beschermt je cellen tegen invloeden van buitenaf. Wist je trouwens dat de rest van de tomatenplant giftig is?
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie