“Geen zin om lang in de keuken te staan? Dit supersnelle pastagerecht van groenten is lekker makkelijk klaar te maken. Bovendien is het biobudget, glutenvrij én lactosevrij. Zoals je van mij gewend bent 😉 .”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan rodekoolgerecht met o.a. gember
Biobudget roomcourgetti met paddenstoelen
- Gluten-, lactosevrij
- 2 pers
- € 2,92 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 el kokosolie
- 1 tn knoflook, in plakjes of geperst
- 150 gram paddenstoelenmix, in grove stukken gesneden
- 4 el lactosevrije roomkaas
- 1 courgette, in spaghetti reepjes
- 2 el zongedroogde tomaatjes in stukjes
- 75 gram gare sojaboontjes
- 1 tl gedroogde oregano (optioneel)
- Verse basilicumblaadjes
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Bak de knoflook in de kokosolie licht aan en doe de paddenstoelen erbij. Bak al omscheppend ca 5 minuten.
- Voeg de roomkaas en een half kopje water toe en roer goed door. Breng het geheel op smaak met zeezout en peper.
- Voeg de Courgetti, gedroogde tomaatjes en sojaboontjes toe. Warm het geheel door.
- Serveer met wat gedroogde oregano en verse basilicumblaadjes.
TIP: geen gedroogde tomaatjes in huis? Je kunt ze vervangen door Cherrytomaatjes. Extra lekker met wat gesneden olijfjes erdoor.
Weetje
Courgette kun je in heel veel gerechten gebruiken. Deze groente behoort tot de komkommerfamilie en kan geel of groen zijn. De bloemen zijn ook eetbaar. Courgette is lekker licht verteerbaar en caloriearm. Je krijgt er onder meer vitamine A mee binnen en fytonutriënten; chemische verbindingen die van nature voorkomen in planten. Deze bioactieve plantaardige stoffen zouden het risico op het krijgen van ernstig chronische ziekten verminderen.
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes. Vol biobudget, gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie