Sandra: “Van wat restjes groenten kun je prima een heerlijke soep maken. Zoals deze vegetarische soep van bloemkool en pompoen. Snel klaar en door de kokosmelk, kurkuma en gember lekker romig en verwarmend. Een heerlijk gerecht, bijvoorbeeld na een stevige herfstwandeling.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar frambozencake met anijs
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,72 p.p.
Biologische vegan ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el geraspte verse gember
- ½ el kurkuma
- 1 middelgrote bloemkool in roosjes gesneden inclusief de stronk
- 1 kleine pompoen in blokjes
- Blaadjes van 2-3 takjes verse tijm (houd er een paar apart voor de garnering)
- 1 blik kokosmelk, 400ml
- 600 ml (zelfgemaakte) groentebouillon
- Sojaroom (optioneel)
- Chilivlokken (optioneel)
Zo maak je het
- Verwarm de olijfolie in een hoge pan, fruit hierin de ui glazig en voeg de knoflook, gember en kurkuma toe.
- Doe de bloemkool en pompoen samen met de verse tijm erbij en schep de groenten om.
- Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep op laag vuur in ca 25 minuten gaar koken.
- Pureer de soep glad en breng op smaak met grof zeezout en peper.
- Serveer met een scheutje sojaroom, chilivlokken en geef er knapperige lijnzaadcrackers bij.
Tip:
vervang de gember en kurkuma door ras-el-hanout kruiden. Is de soep te dik voeg dan wat gekookt water toe.
Nog meer soepsuggesties
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie