Sandra: “Wil je wat gezonder snacken? Dat kan prima met deze bio loempia’s van rijstpapier. Eenvoudig te maken, bomvol knapperige groenten en lekker vegan. Ook perfect om mee te nemen op een zomerse picknick!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio gratin dauphinois met rozemarijn
- Recept gaat verder onder de foto

Pic by Sandra
Bio vegan groentenloempia van rijstpapier
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- € 1,72 p.p.
Dit heb je nodig
- 4 rijstvellen
- krop sla
- 2 middelgrote wortels in dunne reepjes
- 1 komkommer, zonder vruchtvlees, in dunne reepjes
- 1 rode of bruine paprika in dunne reepjes
- 1 rijpe avocado ontpit en in plakjes
- Handje verse basilicumblaadjes
- Zout en peper naar smaak
Meng deze ingrediënten voor de dip:
- 2 el balsamico
- 4 el milde olijfolie
- 2 lente-uitjes fijngesneden
- 1 el limoensap
- 1 tn knoflook, geperst
- Zout en peper naar smaak
- Chili vlokken (optioneel)
Tip: Snijd de groenten zo dun mogelijk, bijvoorbeeld met een spiraalsnijder. Maak je de dip van tevoren, dan trekt de smaak lekker in de uitjes.
Zo maak je het
- Bereid de vellen rijstpapier, zoals aangegeven op de verpakking.
- Haal de grote slabladeren los van de krop, was de sla en dep de bladeren droog met keukenpapier.
- Leg in het midden van een vel rijstpapier als eerste een blad sla en verdeel er reepjes wortel, komkommer en paprika over. Leg er de plakjes avocado op en maak af met 1 tl dip en wat chilivlokken.
- Vouw de zijkanten van het rijstpapier naar binnen en rol alles strak op tot een loempia. Snijd deze doormidden en serveer met de rest van de dip.
Heb je groenten over? Maak dan meerdere loempia’s en bewaar ze voor de volgende dag.
Tip: Varieer met de verse rauwe groenten en kruiden die je lekker vindt, zoals taugé, bleekselderij en koriander.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie