“Mijn vakantie zit er helaas weer op, maar ik heb hoop inspiratie opgedaan. Te beginnen met dit zomerse lunchbroodje met zelfgemaakte tzatziki en paprikasalade!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget vegan wortelsoep
- Recept gaat verder onder de foto

hdr
Biobudget lunchbroodje tzatziki met paprikasalade
- Gluten- en lactose vrij
- 4 personen
- € 2,23 p.p.
Nodig: rasp en schone theedoek
Dit heb je nodig
- 4 glutenvrije broodjes, geroosterd
Paprikasalade:
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 ui, in ringen gesneden
- 6 olijven in plakjes
- 1 el wijnazijn
- 1 el olijfolie
- Peper en zeezout naar smaak
Tzatziki:
- 1 komkommer
- 6 el lactosevrije yoghurt
- 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 a 2 tn knoflook, geperst
- Verse peterselie naar smaak
- Peper en zeezout
- Kiemzaden (optioneel)
- Cayennepeper (optioneel)
Zo maak je het
- Meng de ingrediënten van de paprikasalade en zet in de koelkast tot gebruik.
- Schil en rasp de komkommer, knijp de komkommerrasp uit in de schone theedoek tot het meeste vocht eruit is.
- Meng de rasp met de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook en verse peterselie.
- Breng het geheel op smaak met (Cayenne)peper en grof zeezout.
- Schep wat tzatziki op het geroosterde broodje en hierop de paprikasalade, serveer met wat kiemzaden en verse peterselie.
Tip: Voor een andere smaak vervang je paprikasalade door gegrilde groenten. Bewust minderen met zout? Check de tips.
Geef een reactie