“Venkel is op vele manieren te gebruiken en te combineren, bijvoorbeeld rauw in salades of geroosterd in de oven. Dat de unieke smaak van venkel ook heel goed gaat met sinaasappel bewijst dit gestoofde gerecht. Heerlijk met wat rijst erbij.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget kokoscake met blauwe bes
Biobudget gestoofde venkel
- Gluten- en lactosevrij (V)
- 2 personen
- € 1,23 p.p.
Dit heb je nodig
- 2 venkelknollen, in de lengte in 4 of 8 partjes gesneden
- 1 rode ui (optioneel), in dunne plakjes
- 1 tn knoflook, geraspt
- 1 tl venkelzaad, heel
- 1 sinaasappel, sap en rasp
- 1 el kokosolie
- 1 el kappertjes
- Verse dille naar smaak
- Zout en grove peper
Zo maak je het
- Verwarm de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, venkelzaad en partjes venkel ca 3 a 4 minuten om en om tot ze licht kleuren.
- Schenk het sinaasappelsap erbij en 75 ml water. Zet het vuur laag.
- Laat de venkel in ca 15 minuten zachtjes gaar stoven.
- Breng op smaak met wat zout en peper en serveer met sinaasappelrasp, dille en kappertjes.
Mijn tip: je kunt de gestoofde venkel ook lauwwarm serveren op een salade met wat (lactosevrije) feta.
Sandra
PS: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Vaker venkel!
Venkel is een erg gezonde groente met weinig calorieën en veel mineralen. Ook wordt groente nog steeds gebruikt als geneeskrachtig kruid. Vooral de zaadjes van de venkelplant hebben heilzame doeleinden; het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem. Vaker venkel eten? Als je Ekomenu bestelt, zit deze groente tijdens het seizoen gegarandeerd in je maaltijdtas! Met de code korting10%livegreenmagazine krijg je een leuke korting op je eerste bestelling.
Joseph zegt
Wat apart om de kappertjes met sinaasappel te combineren. Ben benieuwd hoe of het smaakt.