Sandra: “In deze wrap zit lekker veel gegrilde groenten. En een zelfgemaakte notenspread met halfgedroogde tomaatjes. Als verrassende bite heb ik lupine boontjes toegevoegd. Qua vulling kun je natuurlijk variëren met leftovers. Dat maakt dit gerecht ideaal voor de lunch en makkelijk te bereiden.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan kikkererwten stoof met aubergine en courgette
- Recept gaat verder onder de foto
Pic By Sandra
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 2 personen
- Ca € 2,56 p.p.
Oven voorverwarmen op ca 100 graden
Biologische ingrediënten:
- 2 glutenvrije wraps
- 1 aubergine, in de lengte in dunne plakken
- 1 courgette, in de lengte in dunne plakken
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 avocado in reepjes
- 1 rode ui, in ringen (optioneel)
- Handje lupine of edamame boontjes
Marinade:
- 2 tl verse rozemarijn
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden (optioneel)
- 2 el balsamico
- 4 el olijfolie
- Grof zeezout/peper naar smaak
Tomaat-notenspread:
- 50 gram ongebrande cashewnoten, 10 minuten wellen in warm water
- 50 gram halfgedroogde tomaatjes
- 2 el edelgistvlokken
- 2 el water
- Grof zeezout/peper naar smaak
Zo maak je de vegan wrap
- Meng de ingrediënten voor de marinade en besmeer hiermee de plakken groenten aan beide kanten.
- Mix ondertussen met een staafmixer de ingrediënten voor de notenspread en zet apart.
- Grill de plakken groenten en paprika reepjes in een hete grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de oven.
- Warm de wraps op volgens de verpakking en besmeer ze met de tomaat-notenspread.
- Beleg de wrap met de lauwwarme grillgroenten, avocadoreepjes, uienringen en boontjes.
- Vouw de wraps dicht en serveer met een groene gemengde salade.
Tip: Je kunt de tomaat-notenspread vervangen door vers gemaakte boterbonenspread. Van de gegrilde groenten die je over hebt maak je in een handomdraai een lekker groenten carpaccio.
Edamame zijn jonge sojaboontjes. Die worden in de Flevopolder op biologische wijze geteeld. Meer over dit project lees je hier.
Sandra maakte dit noedelgerecht met edamame boontjes
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie