Fantastisch natuurlijk: Knorr zet op de site een recept met fonio! Wij zijn fan van de biologische fonio van blogger Solange. Vandaar dat wij dit recept graag delen. Maar dan zonder de zakjes die Knorr er aan toe wil voegen. Check in dit recept hoe onnodig die zijn om lekker (en goedkoper) te genieten van fonio.
Ook lekker en lokaal geteeld: humusrecept van biologische sojaboontjes uit de polder
- Recept gaat verder onder de afbeelding

Van Knorr, zonder de zakjes en pakjes
Voor de smaaktoevoeging heb je helemaal geen zakje onzin van Knorr nodig. En ook de fonio hoef je tegenwoordig niet meer in een pakje te kopen. De biologische fonio van Solange ‘haar’ Afrikaanse vrouwen is te koop in de verpakkingsvrije AH. Neem dus je eigen bakje mee en koop precies die hoeveelheid die jij nodig denkt te hebben. Lekker én duurzaam!
Dit heb je nodig
- Géén zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Macaroni* (ehm… fonio toch?)
- Géén stuk Knorr Zero Salt Bouillon Groente (want je hebt je eigen bottenbouillon ingevroren toch?)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- 150 gram biologische fonio
- 2 courgettes, in plakken
- 2 rode puntpaprika’s, gehalveerd en in repen
- 2 rode uien in kwarten
- 125 g cherrytomaatjes door de helft gesneden
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas van ERF-1
*Ingrediënten: tomatenpoeder, ui, zout, aardappelzetmeel, knoflookpoeder, wortel, olijfolie, kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), paprikapoeder, rode paprika, peper. Kan ei, gluten, melk, mosterd, selderij, soja bevatten.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op de grillstand tot 225 °C.
- Besprenkel de gesneden courgette en paprika met 2 eetlepels huttentutolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 12 – 15 minuten in de oven totdat ze mooi gekleurd zijn.
- Besprenkel ook de ui en cherrytomaten en leg die er halverwege bij.
- Bereid ondertussen de fonio volgens de bereidingswijze in water met bouillon.
- Voeg aan een blikje tomatenpuree de knoflook en kruiden toe. Bak even aan.
- Haal de groenten uit de oven en meng alle groenten met de saus.
- Schep de fonio op de borden, verdeel groenten over de fonio en rasp de Parmezaanse kaas (of ERF-1 kaas) eroverheen.
Bron: Knorr
Geef een reactie