Hummus is lekker op je broodje, in een wrap of maaltijdsalade. Nóg lekkerder is het om daar Dutch Edamame bonen (jonge sojaboontjes) voor te gebruiken: biologisch geteeld door bioheld Wouter in onze eigen Flevopolder! Daarmee ben je nog duurzamer bezig en steun je de biologische boeren die hiermee de bodem vruchtbaar houden voor volgende generaties.
Ook interessant: check het boek Bonen met heel veel recepten
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Ingrediënten voor ca. 2 personen
- 200 gram Edamame boontjes
- 1⁄2 teen knoflook
- 1⁄4 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1⁄2 citroen
- 1 theelepel gedroogde kruiden
- zout en peper naar smaak
Dutch Edamame bonen smaken heerlijk friszoet en zitten ook nog eens bomvol voedingsstoffen! Het is een bron van plantaardige eiwitten, vezels, calcium, vitamine C en ijzer. Echt een krachtige boon met karakter dus. Gebruik ze ook eens in een kleurrijke Poké Bowl.
Zo maak je de hummus van Dutch Edamame
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook tot glazig. Voeg de Dutch Edamame bonen en de gedroogde kruiden toe en roerbak een minuutje mee.
- Doe de inhoud van de pan samen met alle andere ingrediënten in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer om de ingrediënten tot een gladde hummus te malen.
- Proef en pas de smaak aan met extra kruiden of citroensap. Is de hummus te dik? Doe er dan nog wat olijfolie of water bij. Maak af met zout en peper.
Variaties hummus om van te smikkelen
- Bietenhummus: voeg 1 gekookte rode biet en 1 eetlepel fruitige azijn toe.
- Wortelhummus: voeg 3 geroosterde wortels, 1 theelepel Ras el Hanout en 1 extra eetlepel olijfolie toe.
- Paprika-tomaathummus: voeg 1 geroosterde rode paprika en 5 zongedroogde tomaatjes toe.
- Pompoenhummus: voeg 150 gram geroosterde pompoen, 1 theelepel kaneel en 1 extra eetlepel olijfolie toe.
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Geef een reactie