Paksoi kun je niet alleen wokken, met deze goedkope groente kun je ook een heerlijke salade maken, zoals Sandra laat zien. Gezond en met weinig calorieën!
“Paksoi komt van oorsprong uit China, is goedkoop is en zit boordevol vitamine c. Het bevat maar 14 calorieën per 100 gram en is dus ook nog eens goed voor de lijn. De quinoa geeft de salade extra vezels. Zo zet je in een mum van tijd een supergezonde maaltijd of knapperig voorgerecht op tafel voor weinig geld.”
Oosterse salade met paksoi quinoa
4 personen
prijs: 2,50 p/p
Dit heb je nodig
- 1 paksoi in reepjes gesneden
- 10 zwarte olijven in plakjes
- 1 paprika in reepjes gesneden
- 40 gram gare en afgekoelde quinoa
- ½ limoen
- 1 a 2 teentjes knoflook geperst
- 1 ½ el tamari
- 1 el sesam olie
- Zout/peper naar smaak
- ½ cm verse gember geraspt
- 1 eetrijpe mango in stukjes
- Chili vlokken of rood pepertje (optioneel)
Zo maak je het
- Doe de paprika en paksoi samen met de olijfplakjes en quinoa in een kom.
- Maak de dressing door de tamari, limoensap, knoflook, gember en sesamolie goed te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de helft van de dressing door de salade en laat ca 15 minuten op smaak komen.
- Schep de salade op een bord en leg er de stukjes mango op. Schenk er nog wat dressing over en garneer eventueel met wat chilivlokken of een in ringen gesneden pepertje.
Sandra’s tip: Lekker met gebakken plakken tofu of als je vlees eet een in reepjes gesneden biefstuk of kipfilet. Zo maak je er een maaltijdsalade van.
Geef een reactie