Je hebt de basissmaken zoet, zout, zuur en bitter. Maar er is ook een 5e smaak: umami. Onbetwiste koning is de champignon. En die is ook heel lekker op de barbecue.
Voeg je champignons toe aan je gerechten, dan is de smaakbeleving intenser én langduriger. Mooi meegenomen: de champignon bevat vitamines B2, B3, pro-vitamine D, Kalium, Fosfor en Koper, maar geen vet en amper calorieën en zout. Daarnaast bevatten champignons een hoog gehalte aan eiwit en voedingsvezels. Gebruik dus eens wat vaker champignons op de BBQ.
Dit gerecht is super simpel:
Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
• Bakje kastanje champignons
• Bakje shiitake
• Rode, gele en groene paprika in vierkante stukken
• Olijfolie
• Geperste knoflook
• Italiaanse kruiden
Bereiding:
• Gebruik de hele champignons of snijd ze in tweeën
• Maak een marinade van de olie, knoflook en kruiden
• Marineer hier de champignons in (hoe langer, hoe lekkerder)
• Steek om en om de paprika en champignons op de prikker en grill tot een bruin kleurtje ontstaat
Handig bordje
Een barbecuediner is wel zo leuk als iedereen een beetje rond kan lopen (en jou kan helpen met het bakken). Deze BBQ Bowl van Royal VBK is dan erg handig. Met één hand hou je ‘m vast, je andere hand is dus vrij. Het bordje heeft twee compartimenten wat eten en saus van elkaar scheidt en er is een inkeping om een spies in te leggen. Handig, want met één rukje trek je het eten van het stokje! Verkrijgbaar in 4 kleuren.
Hier koop je ‘m.
Geef een reactie