Annemarie: “Heb je gisteren mijn blog gelezen over een gezonde kip is een gezond ei? Vandaag krijg je van mij een smoothierecept met een rauw ei. Lekker met kokosrasp en pure chocolade.”
Dit is mijn laatste blog voor Live Green Magazine. Ruim een jaar heb ik met enthousiasme verteld over wat ik zo in mijn leven tegenkwam. Nu is het tijd voor een andere beweging, vanuit mijn bedrijf Ziel&Zalig in ons mooie ZonneHuis in Friesland. Ik ga de keuken in om nieuwe gerechten en recepten te creëren, workshops te geven en te werken aan een nieuw kleurrijk en geurrijk boek. Dank jullie wel voor het lezen van mijn blogs!
Nog een recept met ei? Hier vind je een biologische groentefrittata met ei
- Tekst gaat verder onder de foto
Biologische smoothie met rauw ei
- Gluten en lactosevrij
- 2 personen
- Ca € 1,85 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 banaan
- 1 mango
- 100 ml kokos- of amandelmelk
- 1 eigeel van een rauw (gewassen) biologisch ei
- 1 theelepel ghee (ayurvedische boter) of kokosboter
- 1 eetlepel kokosrasp + nog een beetje extra
- 1 theelepel geraspte pure chocolade
- snufje kaneelpoeder
Zo maak je het
- Maal alle ingrediënten, behalve de chocolade, extra kokos en kaneel, in een blender tot een heerlijk romige smoothie.
- Dien op in een mooi glas en strooi er de geraspte chocolade en kokosrasp overheen. Maak af met een snuf kaneelpoeder.
VARIATIETIP: voeg je 1 druppel essentiële ylang-ylangolie toe, dan krijgt je smoothie een superexotische smaak!
WEETJE over een rauw ei
De grootste angst bij het eten van rauwe eieren is het salmonellagevaar. Zit er salmonella op je ei, wat natuurlijk kan voorkomen, dan zit dat aan de buitenkant. Door je ei goed schoon te maken voor gebruik voorkom je dat dit in je gerecht komt. Een rauw ei is superfood voor je lichaam. Hiermee krijg je eiwitten, vitamines als A, B, C, D, E en K, omega 3 en essentiële aminozuren binnen. De aanwezig luteïne en zeaxantine zijn een must voor je ogen en choline is nodig voor je hersenen, lever, hart en voor allerlei processen in je lichaam.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met gluten- en lactosevrije recepten.
Geef een reactie