Sandra: “Vandaag is het global recycling day en daar past deze frittata perfect bij! Hiermee kun je namelijk je overgebleven restjes van de vorige dag recyclen tot aardappeltaart. En omdat het deze week lente wordt, gebruik ik er asperges bij. Zo breng je het zonnetje op je bord.”
Zin in iets lekkers bij de koffie? Hier vind je mijn kokosmakronen met chocolade
- Recept gaat verder onder de foto
Lente frittata met zoete aardappel en asperges
- Gluten- en lactose vrij
- 4 personen
- € 2,37 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 el kokosolie
- 2 (zoete) aardappels, geschild en in dunne plakken geschaafd
- 1 rode ui
- 250 gram groene asperges
- 1 rode paprika, in reepjes
- 6 eieren
- 2 el water
- 2 el lactose vrije roomkaas
- Zout en peper naar smaak
- Bosje verse krulpeterselie
- Truffelolie (optioneel)
- Blad spinazie (optioneel)
Zo maak je het
- Verwijder het onderste vlezige deel van de asperges. Snijd de asperge in tweeën en snijd één helft in stukjes.
- Bak de aardappelschijfjes, ui, paprika en aspergestukjes ca. 5 minuten in de kokosolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren met het water en roomkaas schuimig en schenk dit erover. Verdeel de overgebleven aspergehelften als een zonnetje over het ei.
- Zet het vuur laag en laat de frittata afgedekt ca 20 minuten garen.
- Strooi voor het serveren de verse peterselie over de frittata.
Tip: verdeel wat druppels truffelolie over de frittata. Voor een super lentediner serveer je er een spinaziesalade met citroendressing bij.
Weetje fritatta
Dit van oorsprong Italiaans gerecht wordt gemaakt van restjes: overgebleven groenten, pasta’s of aardappels. In tegenstelling tot een omelet is de frittata dik en wordt op laag vuur gebakken. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden enorm en kun je naar eigen wens variëren met ingrediënten en kruiden.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie