Nadine: “Pesto is typisch zo’n recept dat je overal in kunt gebruiken: de pasta, op een broodje of om rauwkost in te dippen. Qua ingrediënten kun je eindeloos variëren, maar zeewierpesto zie je niet veel. Ik maakte dit biobordje recept met een potje zeevenkel dat we op de redactie kregen van de Wereld van Zeewier. Ik maakte voor het eerst in mijn leven een pesto, die ik hiermee opfleurde voor een bijzonder lekkere smaak.”
Ook interessant: Zeewier als alternatief voor zout
- Recept gaat verder onder de foto.
- Vegan, lactose- en glutenvrij
- 4 porties
- Ca € 3,31
Weetje zeewier
Zeewier is milieuvriendelijk: bij de kweek komen geen bestrijdingsmiddelen, fossiele brandstoffen, landbouwgrond of zoetwater kijken. Daarnaast is zeewier door de hoeveelheid eiwitten en ijzer die erin zit een uitstekende vleesvervanger. Het bevat mineralen die de afvoer van giftige stoffen in je lichaam makkelijker maken en je bloedruk helpen verlagen. En als laatste: je geeft een lekkere zilte smaak aan je gerechten mee, waardoor je geen zout hoeft te gebruiken. Kortom zeewier eten is zo gek nog niet! Behalve als zeewierpesto, zijn de mogelijkheden enorm divers.
Bron: natuurenmilieu.nl
Biologische ingrediënten biobordje
- 50 gr zeevenkel
- 50 gr geroosterde pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 25 gr basilicum
- 25 gr rucola
- 25 ml olijfolie
- Beetje citroensap
- Peper naar smaak
Zo maak je de zeewierpesto
- Snijd de basilicum, rucola, knoflook en de zeevenkel in kleine stukjes en stop het in de blender. Voeg de pijnboompitjes toe.
- Blend kort en voeg dan de olijfolie en het citroensap toe.
- Blend kort tot een smeuïge pesto en voeg naar smaak peper toe.
Tip: Bewaar de pesto in een potje in de koelkast. Roer om voor gebruik.
Ook interessant: wat als…we als ons voedsel lokaal zouden produceren?
Geef een reactie