Sandra: “Ik ben dol op comfortfood en daar hoort deze curry ook bij. Ik gebruikte jackfruit en zoete aardappel om er samen met linzen een gezonde maaltijd vol vezels van te maken. Maak je de curry een dag van tevoren dan komen de smaken nog beter tot hun recht.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan bloemkoolsteak
- Recept gaat verder onder de foto

- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 3 – 4 personen
- Ca € 2,08 p.p.
Biologische ingrediënten:
- 2 el ghee of olijfolie
- 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
- 3 tn knoflook, geraspt
- 1 el verse gember, geraspt
- 2 blaadjes laurier
- 1 el garam masala
- 1-2 th kurkuma
- 1 th komijnzaad, gekneusd in een vijzel
- Mespuntje Cayenne peper
- Zout en peper naar smaak
- 300 gram zoete aardappel in blokjes
- 4 tomaten of 1 blikje tomaatblokjes
- 270 ml kokosmelk
- 1 blik young jackfruit, uitgelekt
- 200 gram linzen, gekookt volgens de verpakking of uit blik
- Verse peterselie of koriander
- Opgeklopte kokoscrème (optioneel)

Zo maak je het
- Verhit de ghee in een grote wok of koekenpan en bak de ui glazig.
- Voeg de knoflook, gember, laurier en kruiden toe, behalve de peterselie.
- Zodra de kruiden beginnen te geuren voeg je de tomaat, kokosmelk en Jackfruit toe. Laat ca 30 minuten pruttelen. (Saus te dik? Voeg wat water toe).
- Roer de linzen door de saus, breng op smaak met zout en peper en warm het gerecht nog even door.
- Strooi voor het opdienen wat verse peterselie over de curry.
Tip: Lekker met bloemkoolrijst en wat geklopte kokoscrème of glutenvrij Naanbrood en koriander.
Zoete aardappel over?
Check dit recept van tagliatelle en zoete aardappel
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie