Sandra: “In de Week zonder vlees is dit recept, gebaseerd op de Portugese ‘caldo verde’ soep, een heerlijk gezond soepje om snel te maken. Lekker vullend ook door de aardappel en boerenkool. In mijn versie maken de chilivlokken de soep lekker pittig.”
Ook lekker zonder vlees: Bio risotto met spinazie en basilicum
- Recept gaat verder onder de foto

Vegan boerenkoolsoep bio
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 0,97 p.p.
Dit heb je nodig
- 300 gram gesneden boerenkool
- 200 gram geschilde aardappelen
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 cm verse kurkuma (optioneel)
- 1 lt warme groentebouillon
- 2 blaadjes laurier
- Mespunt kurkumapoeder
- Grof zeezout en peper
- Chilivlokken (naar smaak)

Zo maak je het
- Bak de ui, knoflook en kurkuma in een soeppan aan in wat olijfolie en voeg de aardappel toe. Schep goed om en laat een paar minuten bakken.
- Voeg de kool toe, giet de warme bouillon erbij en doe er de laurier, peper en zout bij.
- Laat ca 25 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Verwijder dan de laurier en pureer de soep, maar laat deze wel lekker grof. Voeg de chilivlokken toe.
- Verdeel de soep over de borden en serveer er (glutenvrij)brood bij.
Tip: Voor een volledige maaltijd kun je er nog (glutenvrij) brood bij serveren.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.

Geef een reactie