Sandra: “Asperges zijn nu nog overal verkrijgbaar, maar over een week of twee niet meer. Genieten dus van dit Nederlandse Goud 😉 Ik stop ze graag in de soep. Dit bio recept van romige soep is vegan omdat ik de room vervangen heb door avocado! Een heerlijke variatie op de bekende aspergesoep!”
Ook lekker van Sandra: gluten- en lactosevrij bananenbrood
Vegan romige aspergesoep
- Gluten- en lactosevrij
- 2 – 4 personen
- € 1,35 p.p
Dit heb je nodig
- 1 el olijfolie
- 1 ui, in grove stukken
- 2 – 3 tenen knoflook, in stukjes
- 400 gram asperges, geschild en in stukjes
- 600 ml groentebouillon
- Vruchtvlees van ½ avocado
- 1 el citroensap
- Zout/peper
- Bieslook
Zo maak je het
- Verwarm de olijfolie in een hoge soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg de asperges en de warme bouillon toe en kook de soep ca 25 minuten op laag vuur.
- Pureer de soep samen met de avocado en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de in stukjes geknipte bieslook.
TIP: Lekker met wat partjes hardgekookt ei en eventueel ham als je niet vegetarisch eet.
Eet smakelijk!
Sandra
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap.Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie