Sandra: “Met Kerst wil ik liever geen stress maar wel goed voor de dag komen. Dat kan met dit simpele voorgerechtje van biet, avocado en mango. On top een crème van romige fetakaas die je van tevoren kunt bereiden.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biologische polenta friet
- Recept gaat verder onder de foto
Bio biet-avocado-mango glaasje
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,68 p.p.
Dit heb je nodig
- 2 gekookte bietjes, schoongemaakt en in kleine blokjes
- 2 avocado, geschild, ontpit en in kleine blokjes
- 2 mango geschild, ontpit en in kleine blokjes
- 150 gram lactosevrije feta (bv violife)
- 3 el soyaroom
- 1 el citroensap
- Snufje Cayenne peper (naar smaak)
Zo maak je het
- Besprenkel de blokjes avocado met wat citroensap tegen het verkleuren.
- Voor de crème mix je de feta, soyaroom en citroensap met een staafmixer tot een gladde crème. Roer er een snufje Cayenne peper doorheen en zet apart.
- Verdeel de blokjes biet, avocado en mango over 4 glaasjes met de feta crème on top. Serveer gelijk.
Tip: Ook lekker: verkruimel wat walnoten over de crème en als je van pittig houdt meng dan wat chilivlokken door de blokjes mango.
Rode biet over? Check hier het recept voor een vegan bietenspread
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie