Sandra: “tijdens warme zomerse avonden is deze vegan bio komkommersoep heerlijk om te serveren. De soep is lekker fris van smaak en door de sambal ook licht pittig. Eet ‘m koud als voorafje met een knapperig broodje erbij of als feestelijke amuse.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio glutenvrije fonio porridge met vers fruit
- Recept gaat verder onder de foto
Deze komkommersoep is
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,94 p.p.
Bio ingrediënten:
- 1 grote komkommer of 2 kleine
- 350 ml kokosroom
- 150 ml kokosyoghurt
- Sap van 1 limoen
- 8 takjes munt
- ½ – 1 tl sambal (optioneel)
- 1 – 2 teentjes knoflook fijn geraspt
- Mespuntje Cayennepeper
- Grof zeezout en peper
Garnering; bieslook, munt, chilivlokken.
Zo maak je de vegan soep
- Biologische komkommer snijd je ongeschild in blokjes.
- Doe deze samen met de kokosroom, kokosyoghurt, limoensap, sambal en knoflook in een blender en meng tot de soep glad is.
- Breng de komkommersoep op smaak met cayennepeper, grof zeezout en peper en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Snijd wat stengels bieslook fijn. Meng de helft door de soep en gebruik de rest als garnering, samen met wat muntblaadjes en chilivlokken.
Tip: Voor een geweldige komkommersaus laat je de kokosroom achterwegen en voegt 100 ml extra kokosyoghurt toe. Heerlijk bij een (vegan)burger van de BBQ!
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk de 6 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Ook lekker van Sandra: vegan pompoen en bloemkoolsoep
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie