Raapsteeltjes zijn échte lentegroenten. Daar past een lekker, licht lentesoepje bij. Dit basisrecept kun je naar eigen smaak aanvullen/veranderen. Liever een iets dikkere soep? Kook wat aardappels mee, lokaal gekocht bij Aardappelen Westfriesland. Leuke tip voor Pasen: serveer de soep met wat fijngemaakt gekookt ei.
- Recept gaat verder onder de afbeelding
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 1 ui
- Olijfolie
- 200 gram raapsteeltjes van biologisch bedrijf Carnas
- 1 liter groentebouillon
- 100ml loeilekkere slagroom van biodynamisch boer Bram
Zo maak je de raapsteeltjessoep
- Snipper de ui en laat die op laag vuur in wat olijfolie zachtjes garen in de soepan.
- Voeg de gewassen en gesneden raapsteeltjes toe en laat slinken.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en serveer elke kom met een scheutje loeigoeie slagroom.
Tip: eventueel kun je de soep garneren met een gekookt stronkje broccoli, Parmezaanse kaas en wat verse tuinkruiden.
- Ook lekker: NoWaste soep van gele courgette en bloemkool
- Of kies voor: soep uit de natuur
Geef een reactie