Oranjebloesemkoekjes
Oranjebloesemwater wordt veel als smaakmaker gebruikt in de Turkse en Marokkaanse keuken. Het heeft een milde, zoete smaak. Je kunt oranjebloesemwater vinden in de biowinkel.
Dit heb je nodig
3 eidooiers
2 el stevia kristal sweet xtra
merg van 1 vanillestokje
1 banaan in stukken
4 el oranjebloesemwater
1 tl wijnsteenbakpoeder
125 gram gemalen hazelnoten
125 gram boekweitmeel
2 kopjes geweekte rozijnen, goed uitgelekt
4 el kokosolie/vet op kamertemperatuur
Voor de garnering
Oranjebloesemwater
Ceylonkaneel (rasp van een stokje)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier.
Klop de eidooiers, banaan, stevia, kokosolie, het oranjebloesemwater en het vanillemerg romig.
Voeg het meel, het bakpoeder en de rozijnen toe en klop het tot een beslag. Om de smaken het beste tot hun recht te laten komen kun je het deeg onder een stukje plastic folie op een koele plaats (niet in de koelkast) ongeveer drie uur laten trekken, maar uiteraard hoeft dit niet.
Schep bergjes op de bakplaat en besprenkel ze met wat oranjebloesemwater en geraspte kaneel. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in 35 Ã 40 minuten. Controleer tussentijds. Laat ze goed afkoelen.
Tropische muntkoekjes
Een zeer verrassend, friszoet koekje, door de verse munt heeft het een tropische bite.
Dit heb je nodig
100 gram melenmix
100 gram gemalen amandelen (blanke)
2 grote eieren
1 el mager cacaopoeder
2 el kokosolie/vet op kamertemperatuur
1 el stevia kristal sweet xtra
1 bosje verse munt
wat puur vanille-extract
Voor de garnering heb je wat geraspte kokos nodig.
Bereiding
Maak de munt zeer fijn met de staafmixer Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Voeg alle ingrediënten behalve het meel samen in een kom en meng ze goed. Voeg het meel toe en meng het tot een stevig deeg.
Maak op de bakplaat rechthoekige koekjes van het beslag. Maak in het midden met je vingers een gleufje en strooi er wat geraspte kokos over. Bak de koekjes gaar in ca 30 minuten en laat ze goed afkoelen. Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel.
Chocolate Chip Cookies
Pure verwennerij voor iedereen!
Dit heb je nodig
170 gram melenmix
1 el psyllium
1 tl wijnsteenbakboeder
4 el kokosolie/vet op kamertemperatuur
100 gram steviabasterdsuiker
1 ei
1 reep rauwe chocolade à 40 gram
cacaonibs (chocolade gemaakt van rauwe chocolade)
2 el gemalen walnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het wijnsteenbakpoeder samen met het meel de kokosolie en psyllium.
Maak een kuiltje in het meel en stort daarin het ei, de boter en de suiker en kneed de bloem erdoor. Hak de reep chocolade in kleine stukjes en roer die door het deeg. Voeg er nog ongeveer twee eetlepels nibs aan toe en roer ze erdoor. Maak balletjes van het deeg, of schep hoopjes op de bakplaat en vorm er mooie ronde koekjes van. Strooi er nog een klein beetje nibs overheen en bak de koekjes mooi gaar en goudbruin in 15 Ã 20 minuten. Controleer tussentijds.
Laat ze een poosje goed afkoelen, dan worden ze lekker hard. Bewaar ze in de koektrommel.
Meer recepten vind je in het
boek ‘Natuurlijk Lekker Bakken’.
Hier koop je ‘m!
Bron: Natuurlijk Lekker Bakken, Van Duuren Media.
Geef een reactie