Sandra: “Houd jij niet van spruitjes vanwege de wat bittere smaak? In deze biologische stamppot zijn ze roergebakken. Samen met de zoete aardappel, gedroogde tomaat en basilicum weet ik zeker dat ook jij ze lekker vindt!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bloemkool-nasi
- Recept gaat verder onder de foto
Stamppot bio spruitjes en zoete aardappel
- Gluten- en lactosevrij
- 2 personen
- Ca € 2,18 p.p.
Dit heb je nodig
- 500 gram geschilde zoete aardappels, in blokjes
- 1 el plantaardige boter
- 1 el granendrink
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geraspt (optioneel)
- 400 gram schoongemaakte spruitjes, gehalveerd
- 2 tl gedroogde oregano
- 5 gedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
- Bosje verse basilicum, in reepjes
- 25 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt of edelgistvlokken (vegan)
- 25 gram pistachenootjes, geroosterd in droge koekenpan (optioneel)
- Grof zeezout en grove peper naar smaak
Zo maak je het
- Kook de zoete aardappelen in ca 6 minuten gaar, stamp ze tot puree met 1 el plantaardige boter en 2 el granendrink.
- Bak in een wok of koekenpan de ui en knoflook glazig in wat olie.
- Voeg de spruitjes en 2 el water toe en roerbak de groenten in ca 10 minuten beetgaar. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de spruitjes samen met de gedroogde tomaatjes en verse basilicum door de puree en warm het geheel nog even kort door.
- Verdeel de puree over de borden en serveer met de geroosterde pistache nootjes en Parmezaanse kaas.
Tip: Een andere smaak krijg je door Hollandse piepers te gebruiken en de tomaatjes, oregano en basilicum te vervangen door 1 el mosterd, 1 th kummel en kurkuma.
WEETJE
Spruitjes zitten bomvol vitamine C. Hiermee krijg je zelfs meer vitamine C binnen dan met een sinaasappel! Ze zijn rijk aan vezels, B-vitamines en foliumzuur. Genoeg redenen om dit minikooltje wat vaker op tafel te zetten.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie