Sandra: “Deze simpele soep staat binnen een half uur op tafel. Hij is heerlijk romig van smaak door de haverdrank. Je kunt de soep afmaken met een topping naar keuze. Zo heb je voor maar 90 cent per persoon een gezonde start van de maaltijd.”
Het recept van vorige week gemist? Hier vind je een vegan bio power gele paprika smoothie
- Recept gaat verder onder de foto

Vegan bio bloemkoolsoep
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 – 6 personen
- Ca € 0,90 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 middelgrote bloemkool in roosjes
- 2 aardappels, geschild en gewassen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 600 ml glutenvrije haverdrank, ongezoet
- 600 ml groentebouillon
- 1 el gedroogde tijm
Topping:
- Verse tijm naar smaak
- Chili poeder
- Zonnebloempitjes
- Olijfolie
- Grove peper en zeezout

Zo maak je het
- Verwarm wat olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook even aan.
- Schep er de bloemkoolroosjes en aardappel door en laat deze een paar minuten meebakken.
- Voeg de haverdrank, bouillon en gedroogde tijm toe en laat zo’n 25 minuten op zacht vuur doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper.
- Serveer de soep met een topping naar keuze.
Tip: Als je van pittig houdt kun je een chilipepertje aan de soep toevoegen.
Weetje bloemkool
Bloemkool is niet alleen veelzijdig in groentegerechten, je kunt het ook gebruiken als vervanger van rijst en gestampte aardappelen. Je eet dan koolhydraatarm en relatief gezien krijg je best wat eiwitten binnen in verhouding tot calorieën; 100 gram bloemkool levert 25 calorieën en 2 gram eiwit. Daarnaast is bloemkool een grote bron van vitamine C en K en mineralen, zoals kalium, mangaan, magnesium, fosfor, calcium en ijzer.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.

Geef een reactie