Sandra: “We leven in een bijzondere tijd waarin zelfs de Sint wat stilletjes zijn intocht deed. Ik ga daarom mijn best doen om het sinterklaasfeest (in kleine kring) extra gezellig te maken. Bij dat heerlijke avondje mag wat lekkers natuurlijk niet ontbreken. Deze bio gluten-/lactosevrije boekweit-speculaas is in een handomdraai gemaakt en superlekker om als brokken te serveren.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan bio gemengde notenpasta
- Recept gaat verder onder de foto
Pic By Sandra
- Gluten- en lactosevrij
- 1 plaat, ca 8 personen
- Ca € 0,55 p/p
Oven voorverwarmen op ca 180 graden
Benodigdheden; bakplaat bekleed met bakpapier
Lekker gluten-/lactosevrij genieten!
Bio ingrediënten boekweit-speculaas
- 200 gram boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 el arrowroot
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 3 el koek- en speculaaskruiden
- Snufje zout
- 4 el amandeldrank, ongezoet
- 150 gram kokosolie, gesmolten
- 1 eidooier
- Handje blanke amandelen, 10 minuten geweekt in lauw water
Zo maak je het
- Meng de droge ingrediënten in een grote kom, giet de amandeldrank en kokosolie erbij en kneed tot een compact deeg.
- Rol dit op de bakplaat uit tot een lap van 1 cm dik.
- Bestrijk het losgeklopte eigeel over het deeg en druk de geweekte amandelen erin. Bak de speculaas in ca 20 minuten bruin en krokant (wordt deze te donker, leg er dan een stuk aluminiumfolie overheen).
Tip: Bewaar de speculaasbrokken in een afgesloten trommel tot het heerlijke avondje is gekomen, of verpak mooi in vetvrij papier en geef het als cadeau 😊
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie