In het weekend proberen wij altijd een borreluurtje in te plannen. Gezellig even tijd voor elkaar, het gezin en genieten van gezonde hapjes. Zoals deze glutenvrije boekweitblini’s met hummus en gerookte zalm uit het klantenmagazine Lekker Weten van Ekoplaza. Deze ligt in elke Ekoplaza winkel en kun je gratis meenemen. Kun je gelijk je boodschappen halen, want bijvoorbeeld gerookte zalm is biologisch gekweekt écht veel beter voor het milieu en smaakt veel lekkerder. De visleverancier van Ekoplaza legt in datzelfde magazine in de rubriek ‘Waarachtigheidsjournaal’ precies uit hoe dat komt.
Glutenvrije blini’s met hummus en zalm
Dit heb je nodig
Blini’s
100 gr boekweitmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 ei gesplitst
125 ml amandelmelk
Olie
Beleg
100 gr hummus
100 gr gerookte zalm
Zwarte peper uit de molen
Handje kiemen, bijvoorbeeld alfalfa
Zo maak je het
- Zeef voor de blini’s het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.
- Klop de eidooier los met de amandelmelk en giet al roerend bij het meel tot je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Verhit de olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze aan weerszijde goudbruin op middelhoog vuur. Draai om als er belletjes op komen.
- Bestrijk de blini’s met hummus en verdeel de zalm erover. Maal er wat peper over en garneer met wat kiemen.
Tip: lekker met een glaasje biologische witte Chileense wijn, zoals de Elemental Viognier.
Beeld: Ekoplaza.
Geef een reactie