Sandra: deze vegan spread van boterbonen is supersnel gemaakt en heerlijk voor op brood of op een toastje bij de borrel. Je kunt ‘m met verschillende bonensoorten maken. In een afgesloten bakje is deze maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast. Bovendien: lekker duurzaam!
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget bananenbrood
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget duurzame vegan boterbonenspread
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 porties
- Ca € 0,72 p/p
Staafmixer of keukenmachine
Dit heb je nodig
- 1 blik uitgelekte en afgespoelde boterbonen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el limoensap
- Rasp van 1 limoen
- Verse bieslook naar smaak, fijngesneden
- Olijfolie
- Zeezout en grove peper
Zo maak je het
- Maal de bonen, knoflook, limoensap en rasp met wat olijfolie met de staafmixer tot een smeuïg geheel en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de fijngesneden bieslook met een vork door het bonenmengsel.
- Serveer er lijnzaad crackers of glutenvrij brood bij.
Tip: Je kunt de bieslook vervangen door peterselie of koriander of wat stukjes zongedroogde tomaat toevoegen
Peulvruchten
Peulvruchten kun je best wat vaker gebruiken. Ze verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Verder zijn ze rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten ook veel vezels. De teelt en productie van peulvruchten heeft een lage klimaatbelasting en bovendien is de consumptie van peulvruchten in plaats van vlees minder milieubelastend.
Bron: Voedingscentrum
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie