Als je denkt aan gezond en duurzaam eten, denk je meestal niet aan kant- en klaarmaaltijden. Kant en klaar eten heeft een ongezond imago en klinkt voor veel mensen niet veel beter dan fastfood. Toch hoeven kant- en klaarmaaltijden niet altijd slecht te zijn, sterker nog, soms is kant- en klaar eten kopen beter voor je gezondheid en duurzamer dan zelf koken!
Kant – en klaarmaaltijden zijn niet altijd ongezonde maaltijden
Kant- en klaar eten is vaak ongezond omdat het ongezonde ingrediënten bevat. Te veel sausjes, te weinig groenten en te veel suikers en zouten. Een lasagne zonder groenten, met veel zoute kaas en pasta is simpelweg geen gezonde maaltijd. Het bedrijf https://www.thuysvers.nl bewijst dat het anders kan.
Door te kiezen voor dagelijks verse maaltijden die overal in Nederland worden bezorgd, kun je toch zonder te koken jezelf, je partner of je gezin een gezond maal voorschotelen. Kies voor aardappels, groenten en vlees of iets uit de wereldkeuken. Bij ThuysVers is alles vers bereid met veel groenten. Koolhydraatarm? Extra verse groenten of vegetarische maaltijden? In het weekmenu is de keuze groot.
Buiten de gezonde ingrediënten, zijn de maaltijden ook afgewogen per persoon. Je krijgt daardoor niet te veel calorieën binnen en eet nooit te veel. Zo heb je ook je gewicht makkelijker onder controle.
Niet koken, betekent minder verbruik
Kant- en klaarmaaltijden worden bereid in een andere keuken. Dat betekent ook dat jij het fornuis niet aan hoeft te zetten. En of je nu kookt op gas, inductie of liever in een oven of airfryer, je verbruikt altijd energie voor je gerecht. Als het gerecht in een andere keuken voor veel klanten tegelijk wordt bereid, bespaar je dus veel energie op het koken. Door te kiezen voor een kant- en klaarmaaltijd ben je dus eigenlijk milieubewuster bezig!
Minder afval en genoeg voor één persoon
De ecologische voetprint van een kant- en klaarmaaltijd lijkt groot, want alles zit in een bakje dat je weggooit. Toch moet je bedenken dat je maar één bakje hebt voor je maaltijd en niet tien verschillende verpakkingen en potjes voor elk apart ingrediënt. Als je bijvoorbeeld pasta maakt, kan je zomaar een verpakking weggooien voor de pasta, de groenten en champignons, de kaas, het vlees in de pasta en bijvoorbeeld een pot voor de pesto, room of de saus. Dat betekent vaak veel meer afval! Bovendien zijn kant- en klaarmaaltijden precies genoeg voor één persoon. Je gooit dus nooit eten weg.


Geef een reactie