Sandra: “Met deze ovenschoten zet je een volwaardige, gezonde maaltijd op tafel van spitskool, vegan gehakt en zoete aardappel! Biologisch, glutenvrij, lactosevrij én vegan.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar frittata met zoete aardappel en asperges
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget vegan spitskool uit de oven
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 2 personen
- € 3,08 p.p.
oven voorverwarmen op 200 graden
Dit heb je nodig
- 200 gram vegan gehakt
- 1 el kokosolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 spitskool, in repen gesneden
- 3 middelgrote zoete aardappels, geschild en in plakken
- 100 ml soja cuisine
- ½ el mosterd
- 1 tl kerrie poeder
- Grof zeezout en grove peper naar smaak
- 1 el olijfolie
- Verse platte peterselie (garnering)
- Rucola (optioneel)
Zo maak je het
- Kook de plakken zoete aardappel in ca 5 minuten beetgaar en giet ze af.
- Fruit de ui en knoflook aan in wat kokosolie, voeg de spitskool toe en bak op middelhoog vuur ca 10 minuten.
- Roer er de helft van de cuisine door en breng op smaak met de kerrie, mosterd, zout en peper en schep in een ovenschaal.
- Bak het vegan gehakt zoals op de verpakking staat aangegeven en verdeel dit over de spitskool, leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op het gehakt.
- Verdeel de rest van de cuisine over de aardappels, bestrooi met wat grof zeezout en druppel er wat olijfolie over.
- Bak de ovenschotel in ca 25 minuten.
- Serveer met verse grof gesneden peterselie en wat rucola sla.
Tip: in plaats van de vegan gehakt kun je ook gebakken champignons gebruiken en je kunt zelf “Parmezaanse kaas” maken door een handje cashewnoten samen met wat gistvlokken in een keuken machine fijn te malen tot de structuur van Parmesan en deze over de ovenschotel strooien.
Weetje
Spitskool is een zeer gezonde kool, zacht van smaak en bomvol vitamine C, kalium, calcium en foliumzuur. Kook de kool niet te lang dan behoudt hij zijn voedingstoffen. Houd je niet zo van de geur van kool voeg dan een stuk brood toe aan het kookwater. Je kunt de kool ook rauw verwerken in salades. Er bestaat tegenwoordig zelfs een rode variant, zie mijn recept risotto met rode spitskool!
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu
Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Sandra zegt
Hallo Claudia, dank voor je berichtje en je hebt helemaal gelijk, mijn excuus. Je hebt voor dit recept ca 200 gram vegan gehackt nodig van bijvoorbeeld ProLaTerra. Ik gebruik altijd op basis van erwten. Succes met het recept! groet, Sandra
Claudia zegt
Hoeveel vegan gehakt heb je nodig voor dit recept? Ik zie het niet staan bij de ingrediënten lijst
Sandra zegt
Hallo Desirée, bedankt voor je reactie. Het is een heerlijk herfstgerecht en spitskool is nu volop te verkrijgen. Ik hoop dat je het gerecht gaat maken! groet, Sandra
Desirée Brinkhorst zegt
Dat ziet er heerlijk uit!