Klassieke recepten
Kip met 40 teentjes knoflook
Voor 6 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 90 minuten
Dit heb je nodig
1 scharrelkip van 1,5 kg, schoongemaakt
3 takjes tijm
40 teentjes knoflook
Zout en peper
Bereidingswijze
Steek de takjes tijm in de kip. Bestrooi de kip met zout en peper. Bind de kip op en leg hem in een aardewerken schaal. Leg de ongepelde teentjes knoflook rond de
kip. Schuif de schaal in de koude oven. Zet de thermostaat op 180 °C. Braad de kip 1 uur en 30 minuten. Snijd de kip in stukken en serveer.
Tip: lekker met geroosterd boerenbrood die je desgewenst met de uitgeknepen
gekonfijte knoflookteentjes kan besmeren.
Driekoningenkoek
Voor 8 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingswijze 30 minuten
Dit heb je nodig
4 appels
1 ei
2 el stevia
40 g halvarine
50 g amandelmeel
1 th amandelextract
1 pak bladerdeeg
1 kopje espresso
1 koffieboon
Bereidingswijze
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Kook ze 15 minuten en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop voor de amandelroom het ei los met de stevia, voeg de halvarine, het amandelmeel en het amandelextract toe.
Snijd uit het bladerdeeg twee even grote cirkels. Bestrijk de eerste cirkel met de amandelroom en verdeel er de afgekoelde appel over. Duw de koffieboon erin.
Leg de tweede deegcirkel erop en duw de randen goed op elkaar. Bestrijk de koek met een bakkwastje met koffie. Bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Leuk om te maken en een feest om met vrienden te delen!
Geef een reactie