Sandra: “Deze salade kun je als voorgerecht bij de BBQ serveren. Als lunch doet deze het erg goed op een stukje (geroosterd) glutenvrij zuurdesembrood.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar aubergine spread
- Recept gaat verder onder de foto
Vegan bio humus-cherrytomaat salade
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 2 – 4 personen
- Ca € 0,86 p/p
Dit heb je nodig
Humus
- 1 el citroensap
- 2 tenen knoflook, fijn geraspt
- 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 1/2 el tahin
- 1 tl karwijzaad, even gestampt in een vijzel
- 3 el olijfolie
- Zout
Cherrytomaatsalade
- 16 cherrytomaatjes, gehalveerd
- ½ citroen, in schijfjes
- 1 el Sesamolie
- Alfalfa kiem
- Grof zeezout
- Grove peper
- 4 blaadjes citroenverbena, in reepjes
Zo maak je het
- Mix de ingrediënten voor de humus tot een romige structuur. (Houd wat kikkererwten apart voor de garnering)
- Schep de humus op een groot bord en verdeel de tomaatjes, het restant kikkererwten en de alfalfa over de humus.
- Druppel de sesamolie over de salade en serveer met grof zeezout, peper, schijfjes citroen en de citroenverbena blaadjes.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie