Sandra: “Een heerlijk ontbijt voor op een regenachtige herfstdag; boekweitflensjes met een compote gemaakt van appel, vijgen en cranberry’s. Ik heb wat vegan chia-proteïne toegevoegd voor wat extra eiwit. De appels heb ik vers geplukt van de appelboom bij de buren 😊
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar ovenschotel van rode kool
- Recept gaat verder onder de foto
Vegan bio boekweitflensjes met appel-vijgencompote en cranberry’s
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen (8 flensjes)
- Ca € 0,88 p.p.
Dit heb je nodig
- 2 – 3 appels, in stukjes
- 6 – 8 gedroogde vijgen, geweekt
- Handje cranberry’s (diepvries)
- 2 tl geraspte kokos
- 1 tl kardemonpoeder
- 115 gram boekweitmeel
- Snufje zout
- 250 ml water
- 1 ½ tl vegan chiaproteïne (optioneel)
- Ahornsiroop (optioneel)
Zo maak je het
- Giet de geweekte vijgen af, snijd ze in stukjes en stoof ze samen met de stukjes appel, kokos en kardemon in een klein laagje water tot het fruit zacht is. Voeg de stukjes cranberry toe en laat wat afkoelen.
- Meng het boekweitmeel met het zout, proteïnepoeder en water, roer dit tot een dun glad beslag (voeg extra water toe als het te dik is).
- Verhit olie of ghee in een koekenpan en bak ca 8 flensjes van het beslag.
- Serveer de boekweitflensjes met de compote en ahornsiroop.
Tip: De compote smaakt ook erg lekker met een bolletje lactosevrij vanille-ijs 😉
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie