Wil jij zo lokaal mogelijk je biologische boodschappen doen, dan zit je met Meesters van de Halm goed. De granen die zij verwerken komen bij voorkeur van Nederlandse bodem. Daarvoor werken ze samen met Stichting Brabants Landschap. De aangesloten boeren zorgen met hun milieuvriendelijke teelt zonder chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest voor gezonde grond. Bij Meesters van de Halm bewerken ze dit graan traditioneel: het kaf wordt met een steen verwijderd, zodat de kiem en het merendeel van de zemel behouden blijft en jij zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen krijgt.
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Een virtuele kijk in de graankeuken
Meesters van de Halm zet maar al te graag de deuren van hun mueslifabriek open. Dat maakt ze heel transparant over hun manier van produceren, waar de ingrediënten vandaan komen en hoe zij hun steentje bijdragen aan een gezonder milieu. Check de site voor een virtuele kijk in de graankeuken en een overload aan heerlijke recepten.
Kies je voor Meesters van de Halm, dan draag je bij aan de vermindering van foodmiles én aan een gevarieerder Nederlands landschap. Het weglaten van de gifspuit resulteert in een rijkere flora en fauna: op bloemen komen insecten af die op hun beurt weer vogels en kleine zoogdieren aantrekken.
Meesters van de Halm
In 1977 vond oprichter Harrie van Grinsven dat onze voeding gezonder en dus biologisch moest zijn. Hij hechtte veel waarde aan een productieproces die de leefomgeving niet onnodig belastte. Zo kwam hij bij Stichting Brabants Landschap terecht. Op de fiets inspecteerde hij zelf nog de teelt en op zijn zolder experimenteerde hij met een hamertje hoe je de granen het beste kon pletten. Nog altijd is er de samenwerking met Stichting Brabants Landschap die de granen laat telen. Dit gebeurt op gronden waar al 500 jaar landbouwbestemming plaatsvindt en die een cultuurhistorische waarde hebben.
Je maakt kans om deze bijzondere en lekkere producten te winnen met onze adventskalender voor het goede doel. Voor € 10 koop je deze in onze webshop waarmee je 24 dagen lang kans maakt op biologische, duurzame prijzen. De opbrengst is voor de Bijenstichting.
Illustratie: Emily Oosterom
Social: @meesters_van_de_halm facebook.com/dehalm
Geef een reactie