“Deze amandel-fruittaartjes zijn een échte lekkernij. Ik maakte ze als dessert. Je kunt de bodem van tevoren bereiden en vlak voor het opdienen vullen met kokosyoghurt en vers fruit. Gegarandeerd een succes!”
Ook interessant: lowbudget kokospannenkoekjes
Amandel-fruittaartje
- 4 personen
- Gluten- en lactosevrij
- € 1,48 euro p.p.
Biologische ingrediënten
- Kokosolie om in te vetten
Bodem:
- 160 gram amandelmeel
- 2 el kokosmeel
- 2 tl kokosbloesemsuiker
- 1 th kaneel
- 1 ei
- Snufje zout
- 60 ml kokosolie, gesmolten
Vulling:
- ca 300 gram kokosyoghurt
- 150 gram vers fruit naar keuze
- Kokosvlokken (optioneel)
Zo maak je ze:
- Vet 4 kleine taartvormpjes in met wat kokosolie.
- Roer de ingrediënten voor de bodem tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het deeg over de vormpjes en druk stevig aan, ook de opstaande randjes.
- Bak de taartbodems, in het midden van een voorverwarmde oven in ca 14 minuten goudbruin.
- Laat de bodems afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes.
- Vul vlak voor gebruik de taartjes met de yoghurt en vers fruit.
- Garneer met wat kokosvlokken.
Tip: Je kunt elk seizoensfruit gebruiken. Ze zijn ook heerlijk met frambozen, bramen en munt.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie