Wist je dat elke rauwe cacaoboon vol belangrijke vitaminen, mineralen en flavonoïden zit? Daarom gebruikt Lovechock de kracht van rauwe cacao om pure, echte chocolade te maken. Chocolade die heerlijk anders en gezonder is: Rauwe chocolade.
- Tekst gaat verder onder de afbeelding

Het verschil tussen rauw en gewone cacao
Het verschil tussen gewone chocolade en rauwe chocolade is behalve smaak, het behoud van de natuurlijke kracht van het hoofdingrediënt: cacao, de moeder van alle superfoods. Waar bij de gewone chocoladeproductie de bonen bij hoge temperatuur worden gebrand, worden de bonen van Lovechock omwille van de voedselveiligheid slechts lichtjes en alleen aan de buitenkant geroosterd. Binnenin blijven ze rauw om de unieke, authentieke smaak en zijn gezonde natuurlijke voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen en flavonoïden te behouden. De rauwe cacao wordt zo min mogelijk verwerkt, dus stappen als steriliseren, fijnmalen en concheren worden overgeslagen. Tel daarbij op dat alleen de beste cacao uit Ecuador en Peru wordt gebruikt, met z’n fruitig-bloemige smaak. Door er heel veel heerlijke superfoods aan toe te voegen en wat kokosbloesemnectar, haal je met Lovechock écht iets bijzonders in huis.
Lovechock chocolate sponsor Adventskalender
Toen we in 2009 op de bijna magische voordelen van rauwe cacao stuitten, was het ons meteen duidelijk: we moeten chocolade maken. Maar anders. Een chocolade die een duurzame bijdrage levert aan het welzijn van mens en planeet. Een eerlijke beloning voor de cacaoboer is daarbij net zo belangrijk. Lovechock doet aan directe handel: de cacao wordt rechtstreeks bij lokale boerencoöperaties ingekocht, zonder tussenpersonen die nog hun aandeel eisen. De verwerking gebeurt ook lokaal, vanwege de aanwezige kennis en om de lokale economie te stimuleren. Eerlijk loon voor eerlijk werk betekent hier heerlijk genieten van deze bijzondere chocolade.
Lovechock: Pure Goodness voor lichaam, geest en planeet

Illustratie: Emily Oosterom
Geef een reactie