Gastblogger Sandra laat zich graag inspireren door andere foodies, zoals Rens Kroes. De gluten- en lactosevrije muffins die Sandra maakte zijn heerlijk zoet, maar bevatten geen toegevoegde suiker. Wel banaan en moerbeien. Sandra: “Ik houd van een lekker zoet tussendoortje….heerlijk met een lekkere grote mok koffie verkeerd van sojamelk! Deze muffins zijn daar uitermate geschikt voor, dankzij de banaan en moerbeien.”
Lactose-, gluten- en suikervrije muffins met moerbei
Dit heb je nodig
Voor ongeveer 10 muffins
- 100 gram amandelmeel (of havermout)
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 2 theelepels kaneel
- Snufje zout
- 100 gram zwarte gedroogde moerbeien
- 1 eetlepel amandelmelk ongezoet
- 10 muffinvormpjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe alle ingrediënten, behalve de moerbeien, in een blender en mix tot een glad geheel.
- Doe het beslag in een grote kom en roer de moerbeien erdoor.
- Schep steeds 2 eetlepels van het mengsel in een muffinvormpje tot alle vormpjes gevuld zijn.
- Zet de vormpjes 25 minuten in de oven en smullen maar!
Tip van Sandra: een eetlepel ahornsiroop over de muffin geeft net dat extra zoetje…mmmm! Gebruik in plaats van moerbeien ook eens appel of blauwe bessen.
Wil je meer weten over Sandra? Hier lees je meer over haar groene leven.
Geef een reactie