Lekker genieten van tussendoortjes kan best. Zeker als je ze zelf bakt en een beetje rekening houdt met de ingrediënten die je gebruikt. We krijgen al zoveel gluten binnen, dat het goed is eens glutenvrij te bakken. Net zo makkelijk en lekker. Dat bewijzen deze glutenvrije quinoa brownies.
Glutenvrije quinoa brownies
Dit heb je nodig
- 200 gr quinoameel Your Organic Nature
- 200 gr grasboter
- 40 gr honing
- 4 eieren
- 125 gr pure chocolade fijngehakt
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 125 gr gemengde noten grof gehakt (pecans, amandelen en walnoten)
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Zo maak je het
Oven 180 graden, 20 minuten bakken
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie (bak boven een pan met warm water zetten).
- Klop de eieren met de honing romig en licht.
- Voeg het iets afgekoelde chocolademengsel aan de eieren toe en klop tot een beslag.
- Meng noten, meel, cacaopoeder en bakpoeder met het beslag.
- Doe het beslag in een ronde taartvorm of vierkante vorm en bak gaar in de oven.
Tip: je kunt ook nog seizoensfruit in de brownie verwerken, of uit de diepvries, zoals bosbessen.
Dit recept komt uit Smakelijk Zoet van Williene Klinck. Een kookboek met allerlei lekkers en verantwoorde tussendoortjes en baksels.
Geertje zegt
Was zo ontzettend bitter. Niet lekker.
Sigrid zegt
Wat raar Geertje. Ik heb ‘m zelf gemaakt en bij mij was dit niet zo.