Sandra: “Eigenlijk ben ik niet zo van de koude soep, maar deze frisse Gazpacho met munt is heel verassend, vind ik zelf. Leuk en lekker als amuse of gewoon als kom soep. Bovendien supersnel te maken als je onverwachts gasten krijgt.”
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke budget keuken: preisoep met kikkererwten en tijm
Frisse gazpacho met munt
Gluten- en lactosevrij (V)
Prijs € 2 (250ml) of € 0,80 per amuse
Dit heb je nodig voor ca 1 lt soep
- 4 pomodori tomaten in grove stukken
- 2 teentjes knoflook kleingesneden
- ½ rode ui kleingesneden
- 1 pot geroosterde paprika’s in grove stukken
- 1 komkommer in grove stukken
- 200 ml tomatensap
- 2 el rode wijn azijn
- Scheut olijfolie extra vierge
- Hand gesneden munt
- 1 tl gedroogde munt (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten, behalve de munt, in een grote kom. Pureer met een staafmixer en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
- Voeg de gesneden en gedroogde munt toe en roer even door. Laat de soep ongeveer 1 uur goed koud worden in de koelkast.
- Serveer in een amuse glaasje of in een mooi soepbord en garneer met wat blaadjes munt.
Sandra’s TIP: ook lekker om er wat stukjes lactosevrije feta kaas in te doen of, heel verassend, wat stukjes watermeloen!
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Inspiratiebron: 24Kitchen
Meer recepten van Sandra
Geef een reactie