Onze gastblogger Oukje heeft weer een leuke DIY tip: chocolade bonbons in de vorm van paashaasjes. Dat is weer eens wat anders dan een chocolade ei, vonden wij! Bovendien veel lekkerder en gezonder!
Walnoot-dadel-bonbon
Dit heb je nodig
Voor 10 Paas(haas)bonbons
- 5 medjoul dadels
- 10 gepelde, halve walnoten
- 10 pecannoten
- 10 blanke hazelnoten
- ± 100 gram (extra pure) chocolade in stukjes
Zo maak je ze
- Begin met de oortjes: snijd met een mes de pecannoten doormidden.
- Voor de bonbon halveer je de dadels en verwijdert de pit.
- Duw een halve walnoot (of een paar kleinere stukjes) met de bolle kant naar beneden in de halve dadel. ‘Druk’ de randen van de dadel goed over de walnoot heen, zodat deze goed blijft zitten.
- Verwarm de chocolade ‘au bain marie’ tot deze gesmolten is.
- Draai de gevulde dadels met de walnoot naar beneden en prik een satéprikker in de dadel om ze in de chocolade te kunnen dopen. Zorg dat er rondom een lekkere laag chocolade om de dadel komt.
- Leg de dadels op een met bakpapier beklede plank en plaats de 2 halve pecannoten en een hazelnoot nog in de zachte chocolade.
- Laat de paashaasjes in de koelkast hard worden.
Eet smakelijk en alvast een hele fijne Pasen!
Neem ook eens een kijkje op de website van Oukje: doemijmaaruiensoep.blogspot.nl
Geef een reactie