Sandra: “Met dit prachtige weer zet ik regelmatig een lichte salade op tafel. Het liefst zo vers en simpel mogelijk, bomvol groenten. Zoals deze salade van heerlijke tuin- en sperziebonen, gekregen van lieve moestuinbezitters. Vers geplukt en voor de deur afgeleverd, wat wil je nog meer!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget vegan groenteloempia’s van rijstpapier
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget vegan moestuinsalade
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,55 p.p. (€ 2,80 incl. glutenvrij broodje)
Dit heb je nodig
- 200 gram vers gedopte tuinbonen
- 200 gram verse sperziebonen
- 1 krop verse sla
- Wat verse kruiden zoals peterselie of bonenkruid, naar smaak
- 1 citroen
Dressing
- 1 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 3 el appelciderazijn
- 2 tl mosterd
- 1 el ahornsiroop
- Grof zeezout en grove peper, naar smaak
Zo maak je het
- Mix de ingrediënten voor de dressing en zet apart tot gebruik.
- Kook de tuinboontjes en sperziebonen in ca 6 minuten beetgaar. Voeg een klein beetje melk aan het kookwater toe dan blijven de bonen mooi groen, giet ze af en laat afkoelen.
- Pluk de krop sla en was de bladeren.
- Maak een salade van de boontjes, sla, verse kruiden en schep er de helft van de dressing door.
- Serveer de salade bijvoorbeeld eens op een houten plank, geef er een glutenvrij broodje bij en de rest van de dressing.
Tip: Niet iedereen heeft natuurlijk een moestuin. Je kunt ook kijken of er bij jou in de buurt een biologische markt is waar je heerlijke verse producten kunt krijgen. Of bestel het Ekomenu!
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geef een reactie