“Heerlijk om met de Hollandse pieper iets verrassends op tafel te zetten en als de spinazie-aardappeltaart in de oven staat kun je een frisse komkommersalade voor erbij maken!”
Ook lekker van Sandra: taart met pompoenspaghetti, kokos en kerrie
Spinazie-aardappeltaart
Gluten- en lactosevrij
4 personen
€ 3,18 euro p/p
Dit heb je nodig
- Ca. 200 gram verse spinazie
- Handje verse basilicum (optioneel)
- 700 gram aardappelen, beetgaar gekookt en in schijfjes gesneden
- 6 eieren
- 200 gram lactosevrije kwark
- 2 tenen knoflook
- 100 gram geraspte Hollandse oude geitenkaas
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 3 el pijnboompitten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm in.
- Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
- Was en droog de spinazie.
- Bedek de bodem van de springvorm met een laagje aardappelschijfjes.
- Verdeel hier een laagje spinazie over en bestrooi met 1 el pijnboompitjes en 1 el geraspte kaas.
- Maak laagjes en eindig met spinazie, verdeel er de verse basilicum over.
- Klop nu de eieren samen met de kwark, de rest van de kaas (houd 1 el apart) en kruiden.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Schenk het eimengsel over de aardappel en spinazie.
- Verdeel hier 1 el pijnboompitjes en 1 el kaas over.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca 40 minuten gaar.
- Laat de taart ca 5 minuten staan voor hem aan te snijden.
TIP: Lekker om er een frisse komkommersalade bij te serveren.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie, een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel. Op Live Green Magazine vindt je meer recepten van Sandra.
Geef een reactie