“Geen idee wat je met pastinaak kunt doen? Maak er eens een zachte, romige pastinaaksoep van. Dat is weer eens iets anders, zeker in combinatie met salie en een bite van geroosterde amandelen.”
Ook lekker van Sandra: amandel-kokos pap
Pastinaaksoep met salieolie en geroosterde amandelen
Gluten- en lactosevrij
4 personen
€ 1,70 p/p
Dit heb je nodig
- Ca 3 pastinaken (500gram), geschild en in stukjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 750 ml groentebouillon
- Sojaroom
- Zout en peper naar smaak
- Handje amandelen, grof gehakt
- Verse salieblaadjes, garnering
Voor de salieolie
- 75 ml olijfolie
- Klein handje verse salie
- 1 teen knoflook, geraspt
Zo maak je het
- Bak de uisnippers en knoflook in wat olijfolie zachtjes aan in de pan.
- Voeg de pastinaak en de bouillon toe, laat in ca 20 minuten gaarkoken.
- Rooster intussen de amandelen in een droge pan lichtbruin en zet apart.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel een klein scheutje sojaroom toe. Breng op smaak met wat zout en grof gemalen peper.
- Mix met de staafmixer de ingrediënten voor de salieolie.
- Schep de soep in een kom, serveer met wat salieolie, sojaroom en de geroosterde amandelen.
TIP: Wil je een keer een andere smaak aan je soep geven? Geruik in plaats van salie bijvoorbeeld rozemarijn.
Weetje
Pastinaak bevat vitamine B (1, 2 en 6), vitamine C, koper, vezels, kalium, foliumzuur, mangaan en ijzer. Ook bevat pastinaak antioxidanten, zoals falcarinol. Dit is een fytonutriënt waarvan men zegt dat het heel goed werkt om gezonde darmen te behouden.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie