“Het voorjaar staat gelijk aan lekkere, verse groenten. Héérlijk! Het is mijn inspiratie voor deze frisgroene voorjaarssalade. In dit recept is de salade gebruikt als bijgerecht, maar je kunt het natuurlijk ook als lunch serveren. Of als licht gerecht tijdens warme, zomerse avonden met een lekker koel glas witte wijn erbij.”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: chufakoeken met pure chocolade
Groene voorjaarssalade met walnootdressing
Bijgerecht
4 personen
Gluten- en lactosevrij
€ 1,87 euro per persoon
(Lunch 2 personen: 3,74 p/p)
Dit heb je nodig
- Ca 100 gram gewassen babyspinazie
- 2 stengels bleekselderij, in schuine dunne plakjes
- ½ venkelknol, gehalveerd en in zeer dunne plakjes
- 50 gram oude Hollandse kaas, in kleine blokjes
- 6 dadels, ontpit en in reepjes
- 2 el zonnebloempitjes
- 50 gram ongebrande, ongezouten walnoten
- Handje krul- of platte peterselie, fijngesneden
Dressing
- 2 el olijfolie
- 2 el walnootolie
- 1 el citroensap
- één el appelciderazijn
- 1 th honing
- Zout en peper naar smaak
Garnering: rasp van een halve citroen
Zo maak je het
- Klop de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng de spinazie met een klein beetje van deze dressing in een kom.
- Rooster de zonnebloempitjes en walnoten in een droge koekenpan.
- Besprenkel de bleekselderij en venkel met wat citroensap (tegen het verkleuren). Voeg ze vervolgens aan de spinazie toe met de overige ingrediënten en schep even om.
- Giet de rest van de dressing over de salade en serveer met de walnoten en zonnebloempitten. Garneer met wat citroenrasp en serveer direct.
Tip: De voorjaarssalade is lekker met een geroosterd glutenvrij desembroodje als lunch of als bijgerecht samen met zoete aardappeltjes uit de oven.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie